Kategorier
Okategoriserade

100m Gerillamarknadsföring 3

Platsen där jag valt att utföra mina 100m gerillamarknadsföring är längst Rörsjöparken och Kungsallén i Malmö. Det är en plats där flera olika personer rör sig, på olika tider av dygnet, och det finns känd konst och arkitektur i området. Rörsjöparken har funnits sedan början av 1900-talet. För sin storlek är den ett populärt tillhåll då dess innehåll har mycket att erbjuda.

1. Hundrastgård som den senaste tiden mest varit känd för att vara en av platserna där vart i det lagts ut brödbitar fyllda med glas.

2. Utegym

3. Gatuköket Helsingburger

4. Lekplats som är under en pågående satsning ifrån tekniska nämnden till att rustas upp. De skriver:

”Den största delen av satsningen är en ny temalekplats, som ersätter den nuvarande lekplatsen från år 2000. Även den nya lekplatsen ska ha särskilt fokus på att inkludera barn med funktionsvariationer och funktionsnedsättningar. Utformningen har arbetats fram efter samtal med barn i förskolor och grundskolor. Ny placering blir i parkens sydöstra hörn, mot Kungsgatan.”

5. Populär pulkabacke

6. Plaskdamm

7. Skulptur Elma Danielsson Agiterar

”Den 14 maj 2023 invigdes skulpturen Elma Danielsson agiterar. Skulpturen gestaltar Elma Danielsson – journalisten, läraren, politikern och kvinnorättskämpen som blev en pionjär inom den svenska arbetarrörelsen. Skulpturen, som är gjord av konstnären Linnéa Carlsson är den första av en namngiven kvinna i Malmö. 

Skulpturen Elma Danielsson agiterar har finansierats med hjälp av Malmö Förskönings- och Planteringsförening.

Malmö.se

8. Toaletter som är olåsta och ofta av likväl barnfamiljer och är ett tillhåll för alkoholister och knarkare.

9. Kungsallén som har både cykel och gångbana och som tillför en välkommen grönska till området. Allén är populär både som transportsträcka men även som promenadstråk för både barn och hundfamiljer.

10. Arkitektur Malmgården. Malmgården uppfördes 1935 av byggmästare Erik Sigfrid Persson och är ett av Sveriges mest kända funkishus. De utförde nyligen en restaurering för att återställa fasad och utseende för att efterlikna orginal.

11. Arkitektur Rosthuset. På ena kortsidan av Rörsjöparken finner vi Kv. Sofia ”Rosthuset” byggdes 2018 av MKB och Tegnestuen Vandkusten arkitekter. Byggnaden var först i blåsväder pga de hus som revs för att ge plats till det, och senare för hur det ser ut. Det vann överlägset 2018 års Kasper Kalkon-pris för Sveriges fulaste hus.

12. Förskola, Gymnasium, Komvux

Vem finns i området?

I Rörsjöparken och Kungsallén rör sig normalt sätt alla ifrån småbarn till pensionärer. Barnfamiljer, elever, och hundägare. Under de tillfällen då jag var där för att placera ut och observera min gerillamarknadsföring hade det nyligen snöat lite och det kalla vädret gjorde att snön fick stanna kvar. Det var även uppehåll och relativt vindstilla. Detta gjorde att ett antal barnfamiljer lekte i parken, hundägare gick sina rundor i hundrastgården och utanför, och pensionärer gick sina promenader.

Torsdagen den 4/1 placerade jag ut 17 skyltar på 15 olika platser i och runt om Rörsjöparken. Det fanns en del personer i rörelse i området under tiden men ingen interagerade med mig eller verkade vara särskilt intresserad av vad jag gjorde vid tillfället. Majoriteten var barnfamiljer som hade full fokus på att leka. 

Utplacerade skyltar

1. Poster-pelare 2st

2. Jul skulptur, träd 

3. Malmgården 

4. Skulptur Elma Danielsson Agiterar 2st

5. Bänk i allén

6. Staket vid ingång

7. Soptunna vid ingång

8. Hundrastgård

9. Stolpe vid ingång

10. Rosthuset

11. Bänk i mitten

12. Information lekplats

13. Vippgunga

14. Rabatt

15. Kulle

Lämna en kommentar